Süper Lig

Çekmeköy Çarşı sezonu 5 gollü galibiyet ile bitirdi

2.Amatör Lig 19. Grup takımlarından Çekmeköy Çarşıspor, Pendik Yenişehir Gençlikspor’u 5-2 mağlup etti.

Emrecan Bulut Kartal oluyor

Beşiktaş, TFF 2. Lig takımlarından Somaspor’un genç kanat oyuncusu Emrecan Bulut’u transfer etme kararı aldı.

20 yaşındaki Emrecan Bulut, doğum yeri olan Ardahan’dan ailesiyle birlikte Manisa’ya yerleştikten sonra 2015 yılında amatör kulüp Yunusemre Belediyespor’da futbola adım attı. Ancak, pandemi dönemi nedeniyle kariyerinin başlangıcında sahalardan uzak kalmak zorunda kaldı. Koronavirüs salgını sebebiyle, 2020-2021 sezonunu futboldan uzak geçiren Emrecan, bir fabrikada çalışmaya başladı ve ağırlığı 90 kiloya kadar çıktı. Sonrasında ise futbol hayatına amatör ligde mücadele eden Karaköy FK’da geri döndü.

Genç futbolcu, Karaköy FK’daki performansıyla Somaspor’un dikkatini çekti ve geçen sezonun başında 3 yıllık bir sözleşme imzalayarak Beşiktaş’a transfer oldu. Henüz 20 yaşında olan Emrecan Bulut, ilk profesyonel sözleşmesini 19 Temmuz 2022 tarihinde siyah-beyazlılarla imzaladı. İlk sezonunda 2. Lig’de 15 gol ve Türkiye Kupası’nda 1 gol atmayı başardı. Genç yaşına rağmen, ligdeki gol krallığı yarışında üçüncü sırada yer alarak Somaspor’un profesyonel liglerde bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu oldu.

Emrecan’ın performansı birçok Süper Lig takımının dikkatini çekti ve Beşiktaş, Somaspor yönetimiyle 5 milyon TL bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. Transferin yakın bir zamanda resmiyet kazanması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu